Sandkasse og møtestad for Nordfjord Fotoklubb

Wednesday, March 16, 2011

Glimt fra møte 17.03.11

Onsdag 16. mars hadde fotoklubben blogg som tema på medlemsmøte. 14 medlemmer møtte. Vi lagde blogg for fotoklubben og en del av medlemmene lagde sin eigen fotoblogg.

Foto: Geir Magne Strøm


14 comments:

 1. Spooky at du allerede nå har fått lagt ut bilder fra møtet som er om nesten en måned! :D

  ReplyDelete
 2. Men var det ikke kjekt med bilder fra møtet?

  ReplyDelete
 3. Nei, det syns jeg ikke. Jeg ønsker selv å ha kontroll på hvem som legger ut bilder der jeg er med, så jeg syns personlig ikke noe om det. Det er ikke sånn at et møte i en klubb man er med i kan sier å være "offentlig sted".

  ReplyDelete
 4. Men vi har vel ikke et internt fotoforbud på møtene.....?

  ReplyDelete
 5. Nei, det har vi heldigvis ikke. :) Men det betyr ikke at bilder av medlemmene kan legges ut på nett mot deres ønske.

  ReplyDelete
 6. Lill:

  Bildet ble tatt i full åpenhet. Det å legge ut bilde fra møtet ble foreslått _på_ møtet. Flere ga uttrykk for entusiasme til forslaget. Ingen ga uttrykk for motforestillinger.

  Så jeg reagerer med en viss undring til dette utspillet.

  ReplyDelete
 7. Det må du gjerne gjøre. Som du sikkert husker var jeg opptatt med spesialundervisning underveis, og jeg fikk ikke med meg alt som ble sagt. Jeg sier ikke du ikke kan legge ut bilder fra møtene, jeg sier at jeg ikke ønsker det skal legges ut bilder jeg er med på. Jeg ønsker å ha kontroll på bilder som legges ut av meg, det er min fulle rett selv om jeg går på møter i fotoklubben. Du må gjerne mene det er surmaget av meg, men jeg er ikke komfortabel med slikt. Og jeg forventer at det aksepteres og respekteres at jeg vil være restriktiv i forhold til akkurat det med bilder av meg på nett. Det skal ikke være sånn at de som ikke ønsker at det blir lagt ut bilder av seg selv på blogger skal være nødt til å holde seg unna møtene, det kan du ikke seriøst mene!

  ReplyDelete
 8. Og det er ikke sånn at flertallet kan bestemme her, dette er opp til hvert enkelt medlem!

  ReplyDelete
 9. Til det siste innlegget ditt:

  Nei Lill. Det er ikke selvsagt at et enkeltmedlem kan nedlegge forbud mot publisering av bilder.

  Lovhjemmel for et slikt forbud finnes ikke.

  Så dette er eventuelt en avgjørelse som må tas demokratisk, og den avgjørelsen falt faktisk på møtet.
  Avgjørelsen kan selvfølgelig diskuteres på nytt, på et nytt møte, men ikke i en kommentartråd en sein lørdagskveld.

  ReplyDelete
 10. Kjære vene! Det er da så enkelt at jeg selv har rett til å bestemme hvorvidt det skal legges ut bilder av MEG på bloggen! Jeg snakker ikke om alle andre, jeg snakker om meg. Og ja, jeg forventer faktisk at mitt ønske blir respektert når det gjelder meg. Det er ikke sånn at resten av medlemsmassen på demokratisk vis kan bestemme at fotoklubben får lov til å legge ut bilder av MEG fordi jeg kommer på møtene i Nordfjord Fotoklubb. Din holdning til andre er rett og slett skremmende i denne sammenhengen!

  Og jeg er klin edru, så dette er en like god kveld å diskueter det på som enhver annen.

  ReplyDelete
 11. Unnskyld meg, men var dette et bilde av deg? Sorry, men etter mitt syn er det ikke det. Det var bilde fra et foreningsmøte.

  Men greit. Hvis du føler så sterkt, så tar jeg sjansen på å fjerne det. Så får vi (klubben) heller eventuelt diskutere den avgjørelsen i ettertid.

  Litt synd egentlig, for jeg syns dette var klart det beste av bildene.

  ReplyDelete
 12. Du trenger ikke spille dum, Tim! Et bilde av meg, da mener jeg bilder jeg er med på. Klubben kan ikke bruke demokrati for å bestemme hva som er min komfortsone og hva jeg syns er greit. Er det klubbens ønske at de som ikke har samme komfortsone som deg og flertallet ikke skal komme på møtene for ikke å havne på bloggen, så kan man gjerne ta den diskusjonen. Men jeg vil tro de fleste er for å respektere enkelmedlemmenes komfortsone, så å ta vekk bildet var det eneste riktige.

  Jeg snakker for egen del, at de andre har en annen terskel enn meg er ikke noe jeg legger meg borti. Alle har rett på respekt for egne ønsker hva seg selv angår, uansett hvor grensa deres går, og uansett hva andre måtte mene om den grensa. Synd at man omtrent må krangle med deg som leder for å bli hørt i denne sammenhengen.

  ReplyDelete
 13. Om det å poste dette bildet hadde vært noe jeg hadde gjort på eget initiativ, da ville jeg trolig tatt det ned igjen prompte. Men sånn var det altså ikke, derfor nølte jeg.

  Videre var jeg faktisk lenge usikker på om du var seriøs, eller om dette var en form for spøk. Først sa du bare at du ikke likte det, du ba meg ikke om å ta det ned.
  Det gjorde òg at jeg nølte. Det siste ser jeg nå at var en feilvurdering.

  ------
  Nå foreslår jeg at vi legger denne debatten død. Eller eventuelt tar den et annet sted. Dette er sandkassa vår. Sandkassa er et sted for lek og moro.

  ReplyDelete
 14. Lov om opphavsrett til åndsverk m.v. (åndsverkloven).

  § 45c. Fotografi som avbilder en person kan ikke gjengis eller vises offentlig uten samtykke av den avbildede, unntatt når
  a) avbildningen har aktuell og allmenn interesse,
  b) avbildningen av personen er mindre viktig enn hovedinnholdet i bildet,
  c) bildet gjengir forsamlinger, folketog i friluft eller forhold eller hendelser som har allmenn interesse,
  d) eksemplar av avbildningen på vanlig måte vises som reklame for fotografens virksomhet og den avbildede ikke nedlegger forbud.

  Så vest Klubben føle for det så e det ikke nå juridisk som hindrer det.... Å spesielt vist du ser på B: avbildningen av personen er mindre viktig enn hovedinnholdet i bildet.
  Forsåvidt C og....

  ReplyDelete